روزه داران در ماه مبارک رمضان از مصرف غذاهای پرحجم و پر کالری پرهیز کنند و اجازه دهند بدن در طول روزهداری گرسنگی را تجربه کند.
با آغاز ماه مبارک رمضان، برخی روزه داران بدون توجه به نکات تغذیه ای، در فاصله افطار تا سحر به شدت پرخوری می کنند. مصرف زیاد برخی خوراکیها همچون حلوا، زولبیا و بامیه و نوشیدنی های قندی، نه تنها برای سلامت بدن مفید نیست که ضرر هم دارد.
در واقع، افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی، قندخون، چربی خون و... هستند و می خواهند در ماه مبارک رمضان به بدن خود استراحت بدهند، می بایست در خوردن خوراکی ها و غذاهای فاصله افطار تا سحر، محتاط باشند.
توصیه های غذایی برای روزه داران
- آب جوش، شیر گرم، خرما و یک آش یا سوپ خیلی سبک میتواند یک وعده افطاری مناسب باشد. به فاصله نیم ساعت پس از افطار هم میتوان یک شام مختصر و سبک صرف کرد.
- در وعده سحری حداکثر نوشیدن ۲ لیوان آب مجاز است. نوشیدن آب بیشتر باعث کاهش تشنگی در طول روز نمیشود و تنها سوءهاضمه و دلدرد به دنبال دارد.
- می توان از خوراکیهای فیبردار همچون کاهو، سبزی و خوردن میوههایی مثل خیار و سیب با پوست استفاده کرد که هم مقداری از آب مورد نیاز بدن را تامین میکنند و هم به دلیل اینکه فیبر دارند و باعث تعادل آب بدن در طول روز میشود.
- بین شام تا سحر هم میتوان به تدریج آب، میوه و آب میوه مصرف کرد.
- کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند در هنگام سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط و میل کنند. همچنین موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل بنوشند.
- سعی کنید یک ساعت پس از سحری بخوابید.
- سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت، همچون خورشت کدو، خورشت آلو یا خورشت بامیه استفاده شود.
- سعی کنید روزه خودتان را با خرما و یک استکان آب گرم افطار کنید.